5.9.06

PÄR THÖRN SOM, MED OCH OM MEDBORGARE

PÄR THÖRN
MEDBORGARE
Inkonst FREDAGEN 8/9
Bersgatan 29 i MalmÖ

"På ett fullkomligt lysande sätt förenar han ett politiskt och filosofiskt innehåll med ett poetiskt uttryck där det triviala blir det väsentliga och där samtiden fångas i en väska fylld med fläskfärs." DN

Med hjälp av bland annat en overheadapparat och transistorradio låter Pär Thörn en skara människor komma till tals om sina glädjeämnen, bekymmer och matvanor. Medborgarna spänner tidsmässigt från 1700-tal till 2000-tal och ger dig en unik möjlighet att lära dig mer om Andra Världskriget, Berhard Redenstedt, fläskfärs och småföretagares villkor.

Pär Thörn titulerar sig konstnär, författare och brevbärare och har ägnat sig åt alltifrån att rekonstruera Jan O. Karlssons berömda kräftskiva till att dela ut thrillerartade instruktioner på kassetten Följ bara anvisningarna.

2002 publicerades konceptboken Kändisar som jag har delat ut post till, där han lät sitt arbete som uthyrd brevbärare diktera innehållet i en antologi. Förra året gav Pär Thörn ut novellsamlingen En kväll inbillade jag mig att jag var psykiskt sjuk och i december mottog han Åke Hodell-stipendiet av Fylkingen i Stockholm.

Ca 1 tim / Av och med: Pär Thörn.
Rum: Teatern Datum: 8/9.
Tid: 19.00.
Entré: 110:-; stödmedlem: 95:-; ungd t o m 26 år: 75:-.

No comments: